Gérard Peters komt van origine niet uit een slagersfamilie. Zijn ouders hadden een dieren- en tuinspeciaalzaak, echte ondernemers. Zo zijn ook de 6 kinderen, vijf zoons en een dochter, allemaal geboren ondernemers. Gérard is hierop zeker geen uitzondering.
Gérard kiest voor het ambachtelijke slagersvak en gaat in 1976 naar de slagersvakschool. Deze opleiding rondt hij in 4 jaar af en haalt hierna ook nog de ‘papieren’ voor keurmeester. Na het afronden van zijn opleidingen gaat Gérard aan het werk, en doet veel ervaring op bij vier verschillende slagerijen: van hulp tot chefslager. Zo maakt hij zich het mooie vak helemaal eigen.
Ook heeft Gérard meegeholpen met het opzetten van de Freshcompany, hier heeft Gérard nog heel veel extra ervaring in ondernemerschap opgedaan. In 1991 is het dan zover: Gérard kan de Keurslager in het winkelcentrum De Ruwert overnemen. Hij neemt de slagerij over van de familie van der Rijt. In 2001 wordt de winkel compleet verbouwd en twee jaar geleden zijn alle machines vervangen door de modernste apparatuur.
Inmiddels werkt Gérard al ruim 25 jaar in het winkelcentrum De Ruwert. En nog altijd met veel plezier. Het is een fantastisch winkelcentrum, zoals hij zelf zegt: ‘een winkelcentrum met hoge voorzieningsgraad’. Men kan alle dagelijks producten in dit winkelcentrum kopen. Dus ook het overheerlijke vlees en de fijne vleeswaren van Keurslager Gérard Peters. Gérard en zijn team staan elke dag voor u klaar. Kom gerust langs en proef het verschil zelf!
Sinds 1 januari 2010 is Martin van Heel mede-eigenaar (participant) geworden van Keurslagerij Gérard Peters B.V.