Snel naar
Inhoud

Gouden rookworst

OSS | Gérard Peters, keurslager aan de Sterrebos 3 in Oss is er net als alle eerdere jaren in geslaagd de Gouden Rookworst binnen te halen. Nee, het gaat niet om een gouden beeldje of een echte rookworst van goud, maar een certificaat voor de perfecte rookworst van de Osse keurslager. De rookworst werd tijdens de nationale productkeuring, georganiseerd door de Vereniging van Keurslagers, gekeurd door een onafhankelijk team van deskundigen. Er werd onder andere gelet op de smaak, samenstelling, geur en kleur van de worst. Peters: “Een mooie waardering, want we zijn altijd bezig om de producten te blijven verbeteren.”

Peters is al 24 jaar gevestigd in Winkelcentrum De Ruwert. Hij startte op zijn verjaardag en zag de daaropvolgende jaren dat zijn bedrijf bleef groeien. Ook tijdens de crisis bleven veel mensen trouw naar de keurslager komen. “Wij hebben gelukkig niks gemerkt van de crisis. Mensen kiezen heel bewust voor goede voeding. Velen zijn heel erg kwaliteitsbewust en daar moeten wij het van hebben.” Onder andere zijn rookworsten zijn perfect, zo bleek uit de nationale productkeuring. “We werken er altijd aan om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Zo is onze rookworst iets veranderd qua samenstelling vergeleken met vorig jaar. Het zoutverbruik is flink verminderd, net als het vet en ook zijn de rookworsten glutenvrij. Maar de smaak blijft wel hetzelfde.”

Hoogste punt
De hoge kwaliteit geldt ook voor de andere producten binnen de winkel. Zo beoordeelde de Stichting Verskwaliteit Nederland, in opdracht van de Vereniging van Keurslagers, onder andere het rundergehakt en de kipfilet met een 10. “Ik heb vroeger ook onder andere de opleiding tot keurmeester gevolgd en ik weet waar op gelet wordt. Bij ons is het vanzelfsprekend dat we altijd zorgen dat het vlees perfect is. Van hygiëne, codering tot smaak, we gaan altijd voor de hoogste kwaliteit. Het is ook een uitdaging om te blijven verbeteren.” Gérard Peters, keurslager heeft ook onder andere gegrilde producten, salades, stampotten en verse maaltijden in het assortiment. Wekelijks zijn er ook aantrekkelijke aanbiedingen. Kijk daarvoor iedere week op pagina 3 van Weekblad Regio Oss.

‘Geweldig winkelcentrum’
Peters is ook erg te spreken over De Ruwert. “Dit is gewoon een geweldig winkelcentrum. Er zijn goede winkels onder één dak en bezoekers kunnen gratis parkeren. Het zijn zeker niet alleen mensen uit Oss die naar onze winkel komen. Van Ravenstein tot ’s-Hertogenbosch hebben we klanten die voor kwaliteit gaan en dat voor een redelijke prijs.”

Gérard Peters, keurslager is maandag geopend van 11.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur. Meer informatie via (0412) 62 26 91 of kijk op www.peters.keurslager.nl.